“Passion for life”, zo noemen ze dat bij Renault, als mensen in een Renault blijven rijden

OUWEHOEREN OVER AUTO’S

Er zou weer een “grande” opening van het Renaultseizoen zijn, georganiseerd door de clubs: Renault Sportives, Renault Tuning, Alpine Renault Nederland en d’Anciennes Renault des Pays-Bas. Et biensûr encore, in samenwerking met host Renault & Dacia Autobedrijf van Kesteren aan de Kilbystraat. Het hele jaar heb ik evenementen in heel Nederland. Dit keer een groots auto evenement in Kampen. Gaaf!

5 april 2020

Daar had ik bij willen zijn! Ik was er in 2019 ook bij. En ik heb een prima dagje gehad. Zo’n Renault clubdag is één keer per jaar. “Passion for life”, zo noemen ze dat bij Renault, als mensen in een Renault blijven rijden. Maar… ook niet Renaultrijders zijn welkom. Want het is gewoon leuk allemaal! Er staat van alles: bedrijven die helpen met tuning, de restauratie van oudere modellen, bekleding, automotive spul en Car Detailing demonstraties. Noem maar op!

4 april 2021

Ik kom wel met mijn eigen auto. “Maar… Marinus, rijd jij geen Volvo?”, hoor ik u denken. Maakt mij niks uit. Ik vind Renault leuk! Ik heb de Renaultgekte van dichtbij meegemaakt. Heel vroeger had ik een vriend die ongeveer van dezelfde lengte was als ik. Hij reed in een Renault vier en is er zelfs een keer mee naar de Noordkaap gereden. Met de Renault vier club.

Ik reed wel eens met hem mee, maar oei. Je snapt niet hoe hij zich iedere keer wist dubbel te vouwen in die auto. En hoe het ding bleef rijden. Nou ja, dat laatste weet ik eigenlijk wel. Hij had zijn zolder vol liggen met donoronderdelen. Zo nu en dan kocht hij er weer eentje. Een Renault viertje, en dan had hij weer iets om op te knappen. Toen er drie stonden, moest hij er van zijn vriendin eentje wegdoen, iedere keer als er weer eentje bijkwam. “Want”, zo zei ze: “Ik wil wel graag nog bij mijn voordeur kunnen komen”. De auto had ook een naam: “Second Wife.” Nou dan weet je gelijk dat hij aardig wat uren aan het sleutelen was.

3 april 2022

Er komen weer gasten uit heel Nederland en niet alleen dat. Onze zuiderburen zijn er ook weer bij hoor. Want… “Wat is een stukje rijden nou om gelijkgestemden te ontmoeten?!” Dus, blijf ook je Renault oppoetsen en beschermen. Het is zien en gezien worden. Even wat lekkers snaaien. En ouwehoeren, heerlijk ouwehoeren over auto’s, net als tijdens al die andere eerdere eerste zonnige zondagen van april.

S’il vous plaît restez en bonne santé. Ik zie jullie!

( Stadscolumn #28 | 31 maart 2021 )

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!