Glansblog

ALLES ONDER CONTROLE

Machtig krachtige Black Stone zwarte lak op een auto, maar na verloop van tijd bleek zo’n lakhuidje behoorlijk gevoelig. Lakkleur 019, zo zwart als wat, bovendien zonder metallic, een unilak zonder blanke lak, absorberend en zuigt ook nog alles op. Hoe kan en blijft zo’n zwarte huid het beste tot zijn recht komen? Via via stuit ik op een 3-in-1 product, reiniging, voeding en bescherming inéén. Zou glans echt uit één flesje komen? Ik zegge, ik schrijve of die auto weg of iets met die zwarte kunst. Echt waar, zet ‘m in de zon, maar pas op voor draaiingen, waas en ingebrande vlekken en kom daarbij zeker niet met je vingers aan die auto.

We gaan terug naar 2010, een week voor de geboorte van onze tweede zoon schaften we een ruimere auto aan. Niet wetende, dat deze rollende zwarte zwaan nu zo in de belangstelling zou komen. Ik rolde toen zelf in het zwarte gat en merkte, dat er geen flesje bestaat voor ultieme glans. De passie voor glans was geboren en met de kinderwagen en een motorkap in de tuin maakte ik de ultiemste samenstellingen om oneffenheden in de lak te laten verdwijnen.

Een schilder zei eens: “Mocht het niet in één keer dekken, dan smeer je er toch gewoon nog een laag overheen.” Zonder reinigen, schuren en ontvetten? In ander jargon, zonder water wassen? Om fijne krasjes en draaiingen te verwijderen is maar één manier en dat is met behoud van zoveel mogelijk lakdikte, een miniscuul laagje lak verwijderen. Autolakschadeherstel kan gedaan worden met alle auto’s en voor het behoud van zo’n kunstwerk, blijf je vervolgens met je vingers af van die lak en laat je water het werk doen in combinatie met labelloze microvezel. Alles weer onder controle!

passie voor glans producten

Microvezelspons – Lavare shampoo  – Microvezeldroogdoek