WASSEN IS MEER DAN WATER HET WERK LATEN DOEN

In mijn werkzaamheden als detailer test ik continue producten. Passie zou passie niet zijn, toch ook eens de #wassenzonderwater-glans te testen op een deel van de diep gereinigde swirl-loze, maar ongewassen pure zwarte lak van #spotdeV70R. Fabrikanten claimen immers absoluut krasvrij te wassen zonder water.

Mijn bevinding met drie verschillende merken flacons met dit product:

Wassen ZONDER water werkt NIET lakschadevrij. Deze schade ontstaat door deeltjes vuil en stof, die bij het wassen over de laklaag wrijven. Denk hierbij ook aan lakschade veroorzaakt door bijgeleverde microvezeldoeken met label.

Het corrigeren van de veroorzaakte swirls/krasjes is natuurlijk mogelijk door middel van polijsten. Wel hierna weer nieuwe lakbescherming aanbrengen. Voor ongepolijste auto’s werkt wassen zonder water qua schade prima. Lakschade is dan immers toch al aanwezig.

Watervlekken, strepen, vingerafdrukken of vegen op een auto, mits zandvrij, kun je wel veilig verwijderen met een detailerspray en labelloze (krasvrije) microvezel(droog)doek ter behoud van alle perfectie tot in het diepste detail.

De show & shine auto gebruikt in de test wordt gepassioneerd onderhouden en mag in geen geval gewassen worden zonder toestemming van de eigenaar.

#voorwas #hoofdwas #naspoelen 

www.autolakschadespecialist.nl/workshops/