ZELFS FABRIEKSNIEUWE AUTO’S WORDEN STRAKKER EN GLADDER

Het nieuwste van het nieuwste ter bescherming is een duurzame glascoating. De recentste generatie heeft zelfs een hardheid van 9H op de schaal van Mohs (max 10H) en is daarmee harder dan de standaard (blanke) lak van een auto. De stevige structuur bevordert niet alleen krasbestendigheid, het silica-pantser voorkomt ook invreten van vogelpoep. Glascoating geeft een zeer glad en intens wet-look resultaat, de hoogst mogelijke reflectie van lak met een zelfreinigend effect. Het aanbrengen van zo’n lakverzegeling is altijd na een klei- en polijstbehandeling én naar keuze, één, drie of vijf jaar bescherming inclusief garantiecertificaat.

Glascoating gaat dus veel verder in bescherming én standtijd dan welk product dan ook. De coating op basis van siliciumdioxide (SiO2) sluit het oppervlak af en verzegelt naar keuze tot wel vijf jaar. Om deze prestatie te kunnen bereiken is een uitgebreide voorbehandeling noodzakelijk. Het is even een secuur werk; vrij maken van wax, swirls, hologrammen en vet, echter een glascoating aanbrengen is zo’n mooie klus. Zelfs fabrieksnieuwe auto’s worden strakker en gladder.

Eerst handmatig wassen en kleien (dieptereiniging), waarmee de ondergrond schoon genoeg is voor schadeherstel: drie-staps (grof, middel en fijn) polijsten (verwijderen van swirls, hologrammen, waas, ingebrande vlekken, verkleuring), ontvetten en aanbrengen nieuwste generatie glascoating.

Door het aanbrengen van deze glascoating vullen de poriën en verzegelt de lak. Vuil zal minder snel hechten. De behandelde auto blijft schoner en laat zich bovendien eenvoudiger schoon maken. Dit scheelt tijd in (glans)onderhoud. De uitstraling van de metallic deeltjes blijven op zijn best naar voren komen en de kleur dieper. Dit geldt ook voor de hoge waterafstotende werking; waterdruppels blijven liggen (beading) en bij grotere hoeveelheid rolt water weg (sheeting). Uw auto blijft met een zijde glad gevoel nóg mooier dan nieuw en onder de juiste hoek komt er een parelmoerglans tevoorschijn. Genieten!

Meer info