De auto vormt niet alleen een stuk blik, maar een deel van je leven

Passie voor Glans Autolakspecialist

POETSEN IS GOED VOOR JE RELATIE

Herken je dit? Mijn opa en oma stammen van een generatie die de afdankertjes droeg van broers en zussen. Zo ging dat vroeger. Als je iets nieuws alleen voor jezelf kreeg, was dat iets heel bijzonders. Mijn broers en ik mochten wel zelf nieuwe kleding kiezen. Ik herinner me nog hoe trots ik was op mijn nieuwe Wrangler, maar nog meer op iets dat je nu vintage zou noemen. Een kennis zag ons opschietende jongens sneller uit onze broeken en jassen groeien dan onze ouders ze konden aanschaffen en bood mijn moeder een zak met kleding aan. Die duffelse double breasted jas, dat was ‘m, hoor. Ik heb hem gedragen tot het echt niet meer kon. Ook mijn schoenen zagen (en zien) er piekfijn uit. Ze poetsen is eigenlijk niet meer van deze tijd, maar toch blijken met mij velen het leuk vinden om dat te doen. Het eindigt niet bij schoenen zoals je weet. Mijn poetsdrang is een geërfd duurzaamheidsgen in mij.

De auto vormt niet alleen een stuk blik, maar een deel van je leven. Je verzorgt hem, net als je tanden. Poetsen is goed voor je relatie, denk maar aan je eerste dates. Daar kon je ook niet onverzorgd aankomen. Eerst douchen, veren opstrijken, een overdosis gel in het haar, een nieuwe Wrangler, een lekker geurtje en pas dan ging je naar je meisje. Dat zo’n relatie van eigenaar met auto inderdaad iets is dat zich steeds sterker kan ontwikkelen, zie ik steeds vaker als er weer eens iemand langskomt in verband met lakschade. Dan spreekt zo iemand zijn of haar trots aan met een roepnaam. Dát is dan wel weer van alle generaties.  

( Column #17 | Volvodrive Magazine | nr. 59 / 2021 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.