De beste belegger van Nederland, behoudend, traditioneel en merktrouw

Passie voor glans | Detailing

PROFILEREN

Als Volvo-rijders zijn wij ten opzichte van andere automobilisten: ‘De beste belegger van Nederland, behoudend, traditioneel, merktrouw. We hebben aanzien. ‘Bovenstaande omschrijving las ik ooit op info.nl, geschreven in 2015. Al langere tijd zie ik profielen over Volvo-bezitters voorbijkomen. Ik vind ze eigenlijk wel vermakelijk en heb ze zelfs een poosje verzameld. Leer ik mezelf tenminste een beetje kennen. Op autoblog.nl vind ik mezelf nog verder omschreven: ‘Een V70-rijder rijdt als een ouwe lul. Traag optrekken, cruise control gebruiken en nooit fatsoenlijk inhalen, tot hij een keer vooraan wil staan. Dan accelereert hij wel, om vervolgens de rest van het verkeer op te houden als hij er voor zit.’ Ik ken de schrijver niet, maar misschien heeft een groep V70-rijders hem ooit een diepte-interview gegeven. Enfin, nu kent u mij dus een beetje.

Hoe geinig ook, deze omschrijvingen van mij als Volvo-rijder hebben natuurlijk slechts een minimale profieldiepte. Degenen die mij echt kennen weten dat ik mijn eigen diepteprofiel bepaal, verzorg en onderhoud. Ik behandel de banden van mijn V70 R regelmatig met een fantastisch goedje, dat ervoor zorgt dat ze – in ouwe lullentaal – uitdrogen noch scheuren. Gaan ze namelijk zoveel langer mee. Aldus profileer ik me dagelijks op de snelweg met een V70 R, die bovendien onwaarschijnlijk strak in de lak zit. Wat de Autoblog-auteur natuurlijk niet weet: eigenlijk is het een wolf in schaapskleren. Dankzij mijn superglansbehandeling kan ik godzijdank supersnel aerodynamisch accelereren. Niet slecht, toch? Voor een ouwe lul, die binnenkort trouwens met beleggen begint. Mogelijk heb ik op dat vlak onvermoede kwaliteiten.

( Column #12 | Volvodrive Magazine | nr. 54 / 2020 )

Passie voor Glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.