Gek zijn op glimmende en glanzende voorwerpen

Passie voor Glans - Column Botsauto - Volvodrive Magazine

BLING BLING

Soms doe je je werk en zit je er een beetje te dicht op. Dan moet je een beetje afstand nemen voor een overzichtsbeeld. Zo stond ik net met een kritisch oog de hoeveelheid glans te bekijken op mijn detailingpatiënt van die dag, toen ineens een ekster de werkplaats binnenvloog. Het was een brutaaltje, hoor. Hij hipte rond de auto die ik behandelde, sprong op de werkkar met alle producten en polijstmachines, keek met zijn kraaloogjes rond en stootte wat krassende “kekkekek”-geluiden uit.

Laatst hoorde ik ergens dat eksters tot hun derde jaar in jeugdbendes leven. Ik zag pas zo’n clubje “hangjongeren” vlak bij de N50 bezig met zijn praktijken. Voordat de rest van de eventuele bendeleden de werkplaats kon binnenkomen, moest de verkennende lefgozer even snel verdwijnen. Liefst voordat hij het in zijn eigenwijze vogelkoppie haalde de bling bling van de auto te gaan onderzoeken door er bovenop te landen. Ik riep er een collega bij en samen dirigeerden we Pietje Bell naar buiten. We weten allemaal wel dat eksters gek zijn op glimmende en glanzende voorwerpen zoals spiegeltjes, sieraden en lepeltjes. Ze verzamelen zulke dingen en verstoppen die, om ze later te kunnen onderzoeken. Klanten vertellen mij regelmatig dat ze heel blij worden van hun auto, die weer de nieuwwaarde benadert na een behandeling. Hoe leuk is het als zelfs een ekster op de glans af komt en die – de gevaren trotserend door de werkplaats binnen te vliegen – durft te inspecteren? Mag ik mij misschien een beetje gevleid voelen?

( Column #22 | Volvodrive Magazine | nr. 64 / 2021 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.