Hoe lang gaat een glascoating mee?

Passie voor Glans | Detailing

DE VRAGEN DES LEVENS

Het nadeel van een lockdown is dat sommigen van ons totaal ontregeld raken. Het voordeel van een lockdown is dat sommigen van ons ook ineens de kans krijgen om alles wat normaal blijft liggen op te pakken. Daar zat ik dan. Thuis. Tijdens de eerste lockdown. Mijn vrouw ging meer werken, terwijl bij mij door de coronamaatregelen de boel volledig stillag… en ik ben nou niet bepaald een stilzitter. Dus wat te doen? Glascoatingproducten uitproberen stond al een poos op de to-dolijst. Dit was hét moment. Ik had alles geregeld: de jongens aan hun schoolwerk gezet en daarmee het rijk alleen, in een stofvrije omgeving, met een schone auto op de brug en twee flesjes naast me. Na een paar uur stond de body in de coating en te drogen. Hij zag er nu al fantastisch uit, maar nu moest ik nog kijken in hoeverre de beloften van de fabrikant overeenkwamen met de werkelijkheid.

Zodra de twee flesjes glascoating (een soort twee componentenspul) open zijn, moet je de inhoud binnen 24 uur gebruiken. Nadat ik de auto helemaal had behandeld, bleef er een klein restje over. Daarmee kon ik geen heel voertuig meer doen. Het was nou niet bepaald goedkoop spul, dus weggooien vond ik geen optie. Wat nu? Experimenteren! Allereerst smeerde ik glascoating op de ruiten. Thuis ging ik aan de slag met een cd-kastje, mijn nieuwe bril, het keukenraam en terwijl ik zo bezig was, dacht ik: “Hé, de gootsteen kan ook wel een laagje gebruiken. ”Mijn vrouw keek het even aan, maar besloot in te grijpen toen ik ook de brillen van onze beide jongens in de glascoating wilde zetten. Oké, helder. Zo af en toe sla ik een beetje door. Tijd om even rustig te gaan zitten.

Dus peinsde ik hangend op de bank over de belangrijkste vragen des levens: “Hoe lang gaat een coating mee?” “Wat werkt wel en wat werkt niet?” “Hoe vaak moet je de auto met een coating nog wassen?” “Welk product werkt het best?” “Waarop kun je het spul allemaal toepassen?” “Hoe houd je de coating in goede conditie?” Het mooie is dat ik door de lockdown nu dus een experimentele studie glascoating in de praktijk heb gevolgd en, nog mooier, dat jullie daarvan kunnen profiteren. Zit je met vragen met betrekking tot glascoating? Stuur ze op en in de volgende “Drive” beantwoord ik ze.

( Column #20 | Volvodrive Magazine | nr. 62 / 2021 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.