Lakschade heeft nu eenmaal direct mijn onverdeelde aandacht

Passie voor glans | Detailing

AANTREKKINGSKRACHT

Ze staat licht gebogen over haar Volvo XC70. De knappe blondine van een jaar of 30 draait zich om als ik op haar schouder tik. Met grote ogen neemt ze me op en kijkt me aan. Ze is gekleed in een sportoutfit. Haar sporttas bungelt losjes over haar schouder. Ik stop mijn telefoonnummer in haar hand, maar enigszins overrompeld wil ze het direct teruggeven. “Ik denk dat het wel een goed idee is als je binnenkort even een afspraak met me maakt”, zeg ik, voor ze kan reageren. “Tenminste, als dit jouw auto is?” Vervolgens wijs ik op de flinke kras op de motorkap, waarnaar ze stond te kijken toen ik haar op de schouder tikte.

Terwijl ik langsliep, ving mijn oog natuurlijk direct lakschade en vóór ik het besefte had ik de dame mijn hulp al aangeboden. Dat doe ik natuurlijk niet bij iedereen, dat begrijpt u, maar zeg nou zelf, een Volvo-rijder laat je toch niet staan? Ik legde haar uit wat er nog meer mogelijk was aan herstel en er ontstond al snel een geanimeerd gesprek. We maakten een afspraak en ik wist de auto gelukkig weer in nieuwstaat te brengen, zonder dat hij naar de spuiter hoefde wegens een te diepe kras.

Lakschade heeft nu eenmaal direct mijn onverdeelde aandacht… en pure aantrekkingskracht. Ik móet het oplossen. Je zou het ook een beetje beroepsdeformatie kunnen noemen. Een beetje, maar. Inmiddels hangt mijn nummer op haar koelkast. Ze belde me nog een keer om te vertellen hoe blij ze nu met haar XC is, die ze bij de ontmoeting pas twee dagen in bezit had. Omdat we hier allemaal Volvo rijders onder elkaar zijn, krijgt u net als de blondine ook mijn aandacht. Volvo for life!

( Column #11 | Volvodrive Magazine | nr. 53 / 2020 )

Passie voor Glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.