Met een Volvo ben je praktisch verzekerd van avontuur

Passie voor Glans Volvodrive Magazine Column

VERZEKERD VAN AVONTUUR

Nederlanders zijn niet heel avontuurlijk ingesteld. De Zweden ook niet echt en Volvo-rijders al helemaal niet. We nemen altijd het zekere voor het onzekere, daarom verzekeren we ons voor alles dat mogelijkerwijs kan gebeuren. Natuurlijk hebben we een dekking voor als we met de auto op pad gaan, WA of allrisk, eventueel inclusief een update van de glascoating. Verder sluiten we een rechtshulpverzekering af voor het geval we te maken krijgen met een juridisch geschil. Laten we de pechhulp voor binnen- of buitenland niet vergeten en dan is er nog de reisverzekering. Voor de inboedel tijdens de trip hebben de bril of lenzen vaak een eigen twee- dan wel driejarige dekking en de foto- en filmapparatuur ook. Horloges en sieraden: zelfde verhaal. We kunnen zelfs dubbel verzekerd zijn, doordat polissen elkaar vaak overlappen. Dat merkte ik laatst zelf toen ik er een paar naast elkaar legde. Dan zijn (afhankelijk van de aanschafprijs) de mobieltjes en of tablets, laptops en drones van alle inzittenden verzekerd. Een ander kan moedwillig iets aan je auto vernielen, dus neem je vandalisme in de dekking mee. Als we een huisdier meenemen, heeft de poes of hond vaak zijn eigen verzekering. O ja, voor het geval we een roadtrip moeten afzeggen, sluiten we een annuleringsverzekering af.

Kortom, we zijn tot de nek toe verzekerd! Dan heb ik het niet eens gehad over onze zekerheidjes als de periodiek ingeplande afspraken bij bijvoorbeeld tandarts en kapper. Wij Nederlanders en ook de Zweden zijn gewoon het summum van niet avontuurlijk, precies zoals Volvo-rijders. Zo wordt hun profiel in ieder geval vaak omschreven. Hmmm. Waarom hebben wij Volvo-mensen dan nog eens éxtra de naam dat we niet avontuurlijk zijn? Nou, we laten in onze autokeuze niets aan het toeval over. We verplaatsen ons in pakweg de meest veilige auto ter wereld. Dat zit niet alleen tussen de oren, het wordt bewezen door tests bij onafhankelijke instituten. Volvo’s zijn gewoon zo verdomd betrouwbaar. Ik noem maar even de robuuste kooiconstructie. De crashpreventie kreeg zelfs het predicaat superieur. Mocht je (hoogst onwaarschijnlijk) tóch stranden, dan kun je écht heerlijk slapen in een Volvo. Dus… zijn wij nu avontuurlijk of juist niet? Ik zeg: “Mijn auto voelt zó veilig. Het is juist dankzij mijn Volvo dat ik op avontuur kan gaan.” Al die profielschrijvers hebben het mis: met een Volvo behoor je echt niet tot de saaie, avontuurloze automobilisten. Welnee, je bent juist praktisch verzekerd van avontuur. Volvo for life, mensen!

( Column #25 | Volvodrive Magazine | nr. 67 / 2022 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.