Vallåkraträffen: het grootste openlucht Volvo-evenement van Scandinavië

EINDJE RIJDEN

Mijn zwarte Volvo_V70R_FWD heeft een nieuwe voorruit, radiateur, condensor, de vering achter is vernieuwd, de distributieriem is vervangen en de airco geupdatet. Er is geen piep of kraak meer te horen. Geen barst, steenslag of deukje meer te zien. Hij is er klaar voor. Nu zie ik het wel extra zitten ff weg te gaan. “Jongens”, zei ik thuis. “Wie gaat er mee een eindje rijden?”

Iedereen is voor. Ook toen ik meldde dat ik naar Zweden wilde rijden. En dat we twee weken weg zouden blijven. Gelukkig maar want veel kans nog een vakantie te plannen met het hele gezin is er waarschijnlijk niet. Het duurt vermoedelijk niet zo heel lang meer tot dat onze jongens liever met hun vrienden en vriendinnen op vakantie gaan. Aan tafel werden alle wensen overlegd. Oudste zoon wilde graag ergens heen waar hij goed kon shoppen. Jongste zoon fotografeert graag snelle luxe auto’s in de natuur. Mijn vrouw en oudste zoon wandelen liever in een heel mooi stuk natuurgebied. En ik. Ik wilde behalve door het Zweedse landschap toeren, mijn langgekoesterde wens in vervulling laten gaan. Ik wilde naar Vallåkra: het grootste openlucht Volvo-evenement van Scandinavië.

Via de Zweedse wegen, een winkelcentrum en een natuurgebied kwamen we aan bij Skåne. Op zaterdag 19 augustus stonden we al heel vroeg bij de ingang van het Vallåkraträffen. Onze eerste indruk was: Volvo, Volvo, Volvo en nog meer Volvo en verder ook nog Saabs. Er was zoveel te zien en te beleven. We wisten van gekkigheid niet wat we eerst wilden zien.

De coolste Volvo van Zweden, diverse competitie klassen, een hot rod parade, rally, klassieke tot nieuwe Volvo’s. De meest bijzondere Volvo-exemplaren. Er was een jury, een camping, onderdelen en een pits waar scheurende Volvo’s met rokende banden rondjes reden en verder heel veel gezellige mensen en lekker eten. Kortom supergaaf! We hebben in twee dagen nog lang niet alles goed tot in detail (zie ook link of link) kunnen bekijken. De data voor de volgende träffen in 2024 en 2025 staan al vast! En oh, wat zou ik daar graag bij willen zijn. Zou ik mijn gezin nog een keertje zo gek kunnen krijgen een eindje mee te gaan rijden?

( Glansblog #17 | 20 augustus 2023 )