Columns

Het begon allemaal toen mij door Volvodrive Magazine in 2018 werd gevraagd een stukje te schrijven. Een column. Tweemaandelijks. Waarin ik mag schrijven over mijn expertise. Namelijk: Lak en auto’s. Geen probleem. Schrijven vind ik fantastisch leuk en stof over dit onderwerp heb ik genoeg! Begin 2020 volgde Kampen Online (plaatselijk nieuws online) met de vraag of ik ook voor hen een column wilde schrijven. Dat is de stadscolumn geworden. Hier kunt u alle stadscolumns vinden. En hier de Volvodrive Magazine columns.

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER (1969)

is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op sociale media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour” mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!”

“Wöör bij d’r ene van?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen. De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!