Waarom garantie op een glascoating?

Als je een uitgebreide detailbehandeling wilt voor de auto, kun je kiezen voor ultieme glans: een glascoating met drie of vijf jaar bescherming. Iedere eigenaar van een auto die bij Passie voor Glans een glascoating laat zetten, krijgt een garantiecertificaat van de glascoating op kenteken. Op dit certificaat staat aangegeven of de glascoating drie of vijf jaar beschermt. Waarom deze garantie?

Eén

Het garantiecertificaat verzekert je van de kwaliteit. Zowel het product, de dienst, als het voertuig waarop de glascoating is aangebracht, staan op het certificaat. Net zoals het inwendige van een auto een onderhoudsdagboek heeft, geldt dit nu ook voor de huid van de auto. Bij het overschrijven of bij inruil van de auto reist de informatie over de glascoating via dit certificaat mee.

Twee

Mocht er een keer schade zijn, kunnen zowel de eigenaar als degene die de schade aanpakt, weten dat er een glascoating op de auto zit. Op de glascoating zit garantie. Als de glascoating wordt verwijderd om deze schade aan te pakken, zal ook de beschermende glascoating opnieuw moeten worden aangebracht. Afhankelijk van waar de schade zit, kan het zijn dat het hele oppervlak van de auto een nieuwe glascoating nodig heeft in plaats van alleen een deel.

Drie

Niet alle detailers hebben dezelfde kwaliteitsstandaard. Hoe weet je of je bij de juiste detailer bent voor een glascoating? Er bestaat nog geen glascoatingkeurmerk voor detailers. Met dit certificaat kun je zowel de producent aanspreken op het product als de detailer op zijn of haar dienst mochten één van beiden of beiden in gebreken zijn gebleven. De producent wil dat alleen kwaliteitdetailers met het product werken. En die detailer wil alleen het beste kwaliteitsproduct. Zowel de fabrikant als de detailer onderschrijven met dit garantiecertificaat elkaars kwaliteiten. De detailer die van het product, de fabrikant die van de detailer.

En vier

Het garantiecertificaat dat bij de glascoating hoort, kun je overleggen bij de verzekeraar. Een voorbeeld: iemand heeft tegen een auto gereden. De auto heeft schade. Je vult samen het schadeformulier in. Bij het contact met de verzekeraar geef je door dat er een glascoating op de auto zit. Je kunt het garantiecertificaat van Passie voor Glans hierbij tonen. De verzekeraar of spuiter neemt contact op met Passie voor Glans de schade rond de glascoating verder af te handelen.

Gecertificeerde detailer

Passie voor Glans maakt gebruik van de glascoating van Brila. Producent Brila maakt alleen gebruik van gecertificeerde detailers, die haar producten mogen gebruiken. Deze detailers hebben een training gehad het product goed te hanteren en kunt u vinden op de Brila website. Passie voor Glans staat op deze website.

Wat staat er op het certificaat?

Het merk en type auto, en het kenteken. En waar precies de glascoating is aangebracht. Op een gedeelte van de auto of op de hele auto en door welke detailer. En verder de datum waarop de glascoating is aangebracht en de houdbaarheidsdatum van de coating. Dat is minstens drie of vijf jaar (afhankelijk van waar je voor gekozen hebt) vanaf de datum dat deze is aangebracht. Bij het woord certificaat denk je misschien aan een opgerolde oorkonde maar het certificaat heeft een heel handig creditcardformaat en je kunt dit kaartje dus prima meenemen in de portemonnee of bewaren bij een telefoon. Ieder pasje heeft een uniek nummer dat tevens op de factuur staat. Een wit pasje is voor de driejarige glascoating, door Brila ook wel de “Red line” genoemd en een goudkleurig pasje is voor de vijfjarige glascoating die door Brila de “Premium line” wordt genoemd.

( Glansblog #18 | 1 januari 2024 )

Ultieme glans

Meer info