Met een rechte rug in goede stoelen en veel ruimte, dat zit wel goed.

Passie voor glans | Detailing

RUNNING IN THE FAMILY

Mijn vader koos ruim 40 jaar geleden voor een okergele 245 en daarmee was het pleit beslecht: Volvo runs in the family. Dat bleef zo, de kleur ook, trouwens. Ik heb zelf wel andere merken auto’s gehad, want je kunt ten slotte pas echt iets waarderen wanneer je vergelijkt. Al vroeg raakte ik dus vroeg besmet met het Volvo-virus en zo ‘glansrolde’ ik in een S70 en nu een V70 R FWD. I like my (250hp) Volvo! Hij is opvallend onopvallend, het best te omschrijven als een wolf in schaapskleren. Met een rechte rug in goede stoelen en veel (been)ruimte mag je zeggen: dat zit wel goed.

The next best thing… het Volvodrive Treffen in Best. Familiefeestjes kúnnen heel leuk zijn. Je kent ze wel, die familieverplichtingen. Ze zijn altijd leuker als je nog kleine kinderen hebt en zeker door hun ogen bekeken geweldig. Leuk naar opa en oma en naar Sinterklaas! Soms komen verjaardagen en familiefeestjes echter heel slecht uit, ook al keren ze altijd op een vaste datum terug. Je hebt tenslotte wel eens andere dingen te doen. Werk, een uitje, een prutloop, een skippybalrace, studeren, iets ondernemen met je gezin of gewoon eens lekker uitslapen na een week helse werkdrukte. Dat het ook heel anders kan, merkte ik al tijdens mijn allereerste Volvo Treffen in Best, in 2016. Het gaat daar over één onderwerp waarvan niemand moe schijnt te worden en waarvoor iedereen passie heeft. Met mensen die je er voor het eerst ontmoet, voel je meteen een klik en volgt een goed gesprek. Je merkt dezelfde drive; iedereen die aanwezig is, heeft immers een Volvo in de familie. De gespreksstof omvat veel. Geschiedenis, modelspecifiaties, types, veiligheid, onderhoud, roadtrips, vakanties, lectuur, modelautootjes, fora, lancering van het nieuwste glansmodel en nog veel meer.

Heb je jaarlijks al een familiefeestje op tweede pinksterdag? Ik zeg: neem je familie gewoon mee naar Best. Het Volvofeest kan er in 2019 alleen maar leuker van worden. Voor mij dan de vierde keer op rij even geen kennis uitwisselen via digitale wegen, maar gewoon elkaar echt ontmoeten en heerlijk bijpraten met je ‘familie’. En passant doe je zowel nieuwe kennis als nieuwe kennissen op en maak je misschien wel vrienden voor het leven.

( Column #2 | Volvodrive Magazine | nr. 44 / 2018 )

Passie voor Glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.