Wat wil je voor je verjaardag?

SAFARI

Mijn jongste spruit werd negen. “Wat wil je voor je verjaardag?” vroeg ik hem. “Papa, ik wil met de Volvo onder de giraffes doorrijden.” Kortom, op safari. Je wordt maar één keer negen en als vader hoop ik zo lang mogelijk te genieten van het feit dat ik nu nog boven mijn jongens uit steek en nog enig gezag lijk te hebben. Passie voor glans lag bij wijze van uitzondering een hele doordeweekse dag stil om de wens van mijn zoon te vervullen. We gingen met het hele gezin op safari. Mijn vrouw regelde de voedsel en vochtvoorraden, zonnebrandmiddelen en petjes.

Oké, ik zal het maar bekennen, mijn passie voor glans zorgt ervoor dat als ik op reis ga, in ieder geval meeneem: een flesje water, een microvezeldoekje, een loep, een minipolijstmachine en een minisetje producten, want er zal maar een steentje opspringen of een vlucht vogels overtrekken. In het geval van Wildlands deed de naam zelfs ergere gevaren vermoeden. Vieze kindervingertjes, lekkende ijsjes, poepende apen, bomen met besjes. Echt, mensen, het gevaar voor lakschade schuilt in vele hoeken. Denk niet dat je je auto kunt beschermen door deze onder de bomen te zetten of te bedekken met een overtrek of een zeil, want ook dat kan zijn weerslag hebben. Bovendien, het oog wil ook wat. Je ziet je mooie Volvo natuurlijk graag glimmen.

Gelukkig realiseer ik me dat mijn passie-voor-glansgekte wel eens een beetje kan doorslaan. Ik neem me dan voor er goed voor te waken dat er een evenwichtige verhouding blijft tussen werk en mijn geliefden. Het universum zorgt vaak zelf voor een oplossing, zoals ook nu. De V70 R bleef prachtig in de lak glanzen op de parkeerplaats en wij reden met een pendel naar het safarigebied, waar we vele leuke plaatjes schoten en allemaal ontspannnen momenten beleefden. Ook ik, ja.

( Column #9 | Volvodrive Magazine | nr. 51 / 2019 )

Passie voor Glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.