Hoe fijn is het dat ik, nu in 2023, eindelijk weer eens regelmatig een ouderwets gezellige “uitdeukdag” kan organiseren

Passie voor Glans | Detailing

LEUK EEN DEUK

Natuurlijk zijn deuken in een auto niet echt leuk, dus deze titel zal ik eerst uitleggen. Al jaren organiseer ik eens in de zoveel tijd een dag die in de wandelgang een “deukendag” wordt genoemd. We slaan natuurlijk geen deuken in auto’s. Officieel heet deze dag een uitdeukdag. Zo’n dag houdt in dat autobezitters met een “kleine” deukenschade aan kunnen komen deze deukjes uit te laten deuken. En met klein bedoel ik: maximaal de grootte van een twee euromunt. Uitdeuken duurt niet lang. Hierna rijdt u weer lekker kreukvrij naar huis. Ik zorgde er altijd voor dat op zo’n uitdeukdag niet iedereen op hetzelfde tijdstip kwam, maar dat het uitdeuken lekker doorliep, met hier en daar een kleine overlapping. Een soort “drive through”, zeg maar. Zodat iedereen hierna lekker snel weer bezig kon met eigen “business”, hobby’s, kinderen of kleinkinderen op de vrije zaterdag.

Veel mensen die aankwamen op zo’n uitdeukdag bleven “plakken”, om ook nog even gezellig met elkaar te teuten. Kopje koffie erbij. Heerlijk. Het is geen groot geheim mensen, ik houd wel van een praatje 😄. Het was voor mij in ieder geval echt leuk zo’n dagje. Begin 2020 stond er door mij weer een uitdeukdag gepland. En toen… toen sloeg Corona toe. Er waren even geen auto-evenementen. Geen detailworkshops. Geen klanten in de winkel. Kortom niks geen gezellige praatjes meer.

Daarna, toen de maatregelen tegen Corona werden afgeschaald, heb ik het extra druk gehad om al mijn klanten in te plannen voor detailing en glascoating. Zowel de workshops als de uitdeukdag zijn daardoor noodgedwongen ietwat naar de achtergrond verdwenen. Tja, en omdat ik dus veel in mijn eentje werk, begon ik zo langzamerhand écht uit te kijken naar deuken. Ja, ik bedoel, ik gun natuurlijk niemand een deuk in zijn auto. Maar deze deuken brengen op zo’n dag wel gezellige reuring naar mijn werkplaats.

Hoe fijn is het daarom dat ik, nu in 2023, eindelijk weer eens regelmatig een ouderwets gezellige “uitdeukdag” kan organiseren. Het belooft bijna een soort reünie te worden, want er staan al een paar oude bekenden op de lijst. “Yes Marinus, ik ben er bij.” “Count me in”. Omdat ik heel blij ben dit weer te kunnen doen, voor deze gelegenheid staat niet alleen de koffie klaar, maar ook een onvervalst stuk Kamper Slof* van banketbakkerij Smit en Kamper chocolade* van chocolaterie de Swaen. Voor degene die graag wat meer wil weten over deze producten: klik op de link naar de column die dit beschrijft.

* voor meer info over streekproduct de Kamper Slof: stadscolumn #34

* voor meer info over de Kamper chocolade van chocolaterie de Swaen: stadscolumn #32

En mocht u zin hebben vroeg present te zijn of wat langer te willen blijven dan het oplossen van de deukjes, bent u welkom tussen 9.00 uur en 13.00 uur voor koffie met lekkers en een praatje! Tot dan!!!

Uitdeukdag

Wanneer: zaterdag 3 juni 2023 (volgepland)

Waar: vlakbij de N50 in Kampen bij Passie voor Glans (en Volvospecialist Autobedrijf Lokhorst), Installatieweg 4, 8263 BS Kampen

Hoe laat: voor wat betreft de deuken werk ik voor het gemak met een tijdslot dat ik u stuur per e-mail, maar voor, wat de koffie en lekkers betreft, bent u tussen 9.00 en 13.00 welkom.

Kosten: voor een deuk weghalen ter grootte van een twee euromunt hanteer ik een richtprijs van veertig euro.

Wilt u een deukje laten restylen (uitdeuken zonder spuiten), kunt u zich opgeven via: info@passievoorglans.nl / 06 1983 8624 (Linkje)

Kunt u niet op genoemde datum, zet ik u op de lijst voor de eerstvolgende dag. Bij heel veel aanmeldingen plan ik een extra uitdeukdag in.

( Glansblog #14 | 8 april 2023 )