In 2023 komt er een verbreding van de N50

N50

Het positieve aan het werken zo dichtbij de N50 is dat klanten vanuit het hele land, hopla zo even hierheen rijden. Je zit hier in Kampen echt super centraal. En omgekeerd zit je dus ook supersnel bij je klanten. Omdat je zo vlakbij de N50 zit, hoor ik dus wel bijna dagelijks sirenes. Brandweer, politie, ambulances. Er zijn inmiddels al heel veel ongelukken geweest op het N50-gedeelte bij Kampen. Ook vandaag hoor ik ze weer. Ik durf na zoveel sirenes soms éven niet op de sociale mediakanalen te kijken. Weer een ongeluk op de N50? “Laat het alsjeblieft alleen maar materiaal zijn en geen mensen”, doe ik snel een schietgebedje, als ik de brandweer, politie of ambulance weer eens hoor tijdens bezigheden in mijn werkplaats.

Ik ben altijd zo blij als de sirenes achteraf bezien voor iets onschadelijks hebben geloeid. Voor een onecht brandalarm bijvoorbeeld, omdat de brandmelder die toevallig vervuild is ineens begint te piepen. “Het uitrukken van de brandweer voor ‘een ouwe brandmelder’ zal best geld kosten, maar iedereen die vandaag op de N50 heeft gereden is in ieder geval veilig van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid of andersom gekomen”, denk ik dan.

“In 2023 komt er een verbreding van de huidige rijbaan N50 van 1×2 naar 2×2 rijstroken tussen Kampen-Noord en Kampen-Zuid”, zo zegt de website van Rijkswaterstaat. Er komt bovendien een middenbaan voor extra veiligheid (U kunt het zelf bekijken op de link onderaan dit stukje). Als er bijna om de paar dagen iets voorvalt op deze weg duurt het alleen nog zo verschrikkelijk lang tot het 2023 is!

Nu is er een handtekeningenpetitie gaande en op het moment van schrijven staan we op 11381 handtekeningen van mensen die héél graag willen dat de verbetering van de weg per direct uitklapt. Ik hoop zelf met heel mijn hart dat de N50 eerder wordt aangepakt dan in 2023. Want ik ken persoonlijk mensen die iemand verloren hebben op de N50. Heeft u al getekend? Dank u wel voor uw bijdrage! Nog niet getekend? Het zou zo fijn zijn als u dat (liefst heel snel) zou willen doen! En zou  u ook  iedereen die u kent, willen vragen om  de petitie te ondertekenen? Het kan namelijk nog steeds!

Wat kunnen we behalve de petitie tekenen zelf nog doen tot de wegwerkzaamheden starten? Als iedereen nou in ieder geval extreem megascherp probeert te zijn en dondersverschrikkelijkhypergoed oplet, dan kunnen we in ieder geval samen proberen de weg zo veilig mogelijk te houden. Ik doe in ieder geval mijn uiterst positieve best. Voor mezelf, voor iedereen én iedereen die op de N50 rijdt. Rij verstandig en wees voorzichtig lieve mensen!

https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/verbreding-n50-kampen-kampen-zuid/index.aspx

( Stadscolumn #15 | 30 september 2020 )

Update sinds 2023: “Op dit moment is er helaas uitstel voor de verbreding van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid.

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!