Nu hebben we sinds kort een helblauwe lijn dwars door de stad lopen…

LEUK HE HIER!

Bij de tram staat een man op blote voeten en in een strak turnpakje. Er komt een tram aan. De man steekt zijn handen in de dichtstbijzijnde afvalbak, klopt vervolgens een stofwolk van zijn handen en stapt samen met de andere reizigers de tram in. Zonder te letten op zijn omgeving begint hij een serie brug- en ringoefeningen in de rijdende tram. Nu begrijp je ook de stofwolk van eerder. Hij heeft magnesium op zijn handen geklopt om de ringen in de tram goed vast te kunnen blijven houden.

Et voila! Na zijn oefening strekt hij nog even de armen en borstkas om het einde van de oefening aan te duiden. Van de mensen in de tram kijken sommigen verbluft en sommigen geamuseerd naar de man in het turnpakje. Er wordt zelfs geklapt. De man heet Remi Gaillard en praktisch alles wat hij tegenkomt gebruikt hij voor zijn ‘knullige’ gymnastische oefeningen. De filmpjes post hij op zijn YouTube kanaal. Hij aarzelt niet om fietshekjes en tramhokjes of bijvoorbeeld een kassaloopband te integreren om zijn sportieve prestatie neer te zetten. Even verderop in het filmpje zie je hem een aanloop nemen op een plein om dan een stadse radslag en een ‘soepele’ koprol weg te geven.

Nu hebben we sinds kort een helblauwe lijn dwars door de stad lopen… en nou dacht ik…. Waarom niet? Wat ze in Frankrijk kunnen dat kunnen we hier ook! Toch?! Ook hebben we nog wat wit belijnde vakken die zeker van pas kunnen komen. En wie weet komen er binnenkort nog wat andere gekleurde lijnen bij. Zeker onder de Stadsbrug is nog een zee van ruimte om de witte vakken te integreren in een leuke oefening.

Misschien komt u zelf nog op ideeën in combinatie met onze blauwe en witte ‘stadsbelijning’. Het leukst zou zijn als uw idee of oefening uitgevoerd kan worden ter hoogte van de Plantage. Dan kunnen wij toeschouwers er lekker bij zitten met een drankje op het terras. Wat hebben we het eigenlijk leuk hè hier in de binnenstad! En eh, als u nog een filmpje gaat posten van uw gymnastiekoefening, stuur mij dan ook effe een linkje.

( Stadscolumn #10 | Kampen Online | 22 juli 2020 )