Een auto wassen wordt ontspanning en autorijden extra genieten

Passie voor Glans | Detailing

OM IN TE (PO)LIJSTEN

Voor alle poetsers! Het zogenaamde kleien is de enige basis voor autolakschadeherstel, verlenging standtijd wax en zelfs een must, in combinatie met polijsten voor het aanbrengen van een glascoating.

Een natuurlijke glans is het licht, dat door de reflectie terugkomt. Een gladde lak door intensieve kleireiniging, als basis voor aanpak (was)krassen, swirls, waas, ingebrande vlekken, verkleuring en/of hologrammen. Met veel geduld en precisie de oneffenheden zo nodig wetsanden en deel voor deel polijsten. Mijn inspanning wordt dan uw ontspanning! Het water het werk laten doen in combinatie met een label-loze microvezeldroogdoek zorgt voor behoud en rust.

Binnen bij LED-licht zie je pas alles! Vier dotjes polijstmiddel op een polijstpad, die met zelfklevend materiaal vastzit aan de polijstmachine en voorzichtig deppen op een bijvoorbeeld kwart motorkap. Polijst met 60-70% vermogen langzaam banen in horizontale (1) en verticale (2) beweging, 1-2-1-2, overlappend zodat je met uiterste precisie werkt. Wrijf daarna uit met een krasvrije microvezeldoek, dus zonder label! Het kunststof is hierbij natuurlijk altijd afgeplakt. Reflecteren met die lak!

Elke lak is anders, zo nodig tot wel drie keer het bovenstaande, werkend van grof naar middel en fijn polijstmiddel met bijbehorende slijpingsgraad, hoge of juist lage toeren, meer of minder uitslag. Altijd met behoud van zoveel mogelijk lakdikte, gecombineerd met het beste resultaat. Dát is de puzzel van de vakidioot.

Ooit een schoonheidsbehandeling gehad? Modderbad, massage of voedingskuur? De huid in topconditie gekregen én houden? Na onzuiverheden verwijderen, een boost! Het werkt zeer glansverhogend. Ontvetten, goede voeding en frisse lucht. Of heb je liever een wax? Wist je dat een glascoating zelfs beschermt tot wel vijf jaar? Geniet ook van (kleur)rijke beading en sheeting druppels! Vuil hecht minder en water vloeit beter af, bij glascoating zelfs met een zelfreinigende werking.

Een auto wassen wordt ontspanning en autorijden extra genieten. Vele glanzende krasvrije kilometers!

Na kleien is een auto poetsen definitief verleden tijd

Super glans