Na kleien is autopoetsen definitief verleden tijd

FINGERSPITZENGEFÜHL

Wauw, want wat kun jij ook blij zijn met klei! Je kunt alles heerlijk laten gaan. Het kleien geeft je bovendien een herboren gevoel en hiermee is een auto poetsen definitief verleden tijd. Klei maakt alles weer levensecht. Met meer water verdunt, met minder verhardt of droogt uit. Kneden, rollen en vormen. Het is heel makkelijk, immers al met de paplepel ingegoten. Klei verwijdert vuil dat bij het regulier wassen niet verdwijnt. Klei ontwikkelt tegelijkertijd het “Fingerspitzengefühl”!

Na het wassen en drogen, stukje voor stukje, een stukje klei laten glijden, in het begin kan dit stroef gaan, later glad. Als glijmiddel gebruik je detailer spray. Kleien doe je met horizontale en verticale bewegingen. Je neemt daarna af met een label-loze microvezeldoek. De auto was(t) toch schoon? Kijk nu maar eens op je klei! Groen, geel, bruin of zwart op de witte klei? Geeft niks, dat is nu het losgekomen vastzittend vuil. Boomsappen, industrieel vuil of teer gaat allemaal in de klei zitten!

Met een loep is gewassen autolak net een berglandschap. Na het kleien met dezelfde loep de polder! Echt schoon dus en ruimte voor glans en ondernemen. Ga door met kleien totdat er geen vuil meer zichtbaar is op de klei. Je auto zal glad gaan aanvoelen. De enige basis voor autolakschadeherstel, verlenging standtijd wax en zelfs een must voor elke polijstbehandeling en het aanbrengen van een glascoating. En dat wil je toch ook, een auto om in te lijsten? Vergeet ook niet je ruiten, velgen en koplampen. Begin met de dekkende delen zoals motorkap, dak en kofferdeksel, vervolgens de zijkant tot de stootstrip, de achterkant en de rest. Schoon werken met klei betekent regelmatig dubbelklappen en een nieuw stukje kneden.

Extra glans

Om in te (po)lijsten