Na kleien is een auto poetsen definitief verleden tijd

FINGERSPITZENGEFÜHL

Wauw, want ook jij kunt blij zijn met klei! Je kunt alles heerlijk laten gaan. Het kleien geeft je bovendien een herboren gevoel en hiermee is auto poetsen definitief verleden tijd. Met klei maak je alles namelijk levensecht. Met meer water verdunt, met minder verhardt of droogt uit. Kneed, rol en vorm de klei. Het is heel makkelijk, immers al met de paplepel ingegoten. Klei verwijdert vuil dat je bij het regulier wassen niet laat verdwijnen. Klei ontwikkelt tegelijkertijd je “Fingerspitzengefühl”! Kneed een stukje witte detailing klei en wordt ook één met je auto.

Was en droog eerst je auto, vervolgens als je er echt zeker van bent dat deze zandvrij is, stukje voor stukje, een stukje klei laten glijden, in het begin gaat dit stroef, later glad. Als glijmiddel gebruik je detailer spray. Kleien doe je met horizontale en verticale bewegingen. Je neemt daarna af met een label-loze microvezeldoek. De auto was(t) toch schoon? Kijk nu maar eens op je klei! Groen, geel, bruin of zwart op de witte klei? Geeft niks, dat is nu het losgekomen vastzittend vuil. Boomsappen, industrieel vuil of teer gaat allemaal in de klei zitten!

Met een loep is gewassen autolak net een berglandschap. Na het kleien met dezelfde loep de polder! Echt schoon dus en ruimte voor glans en ondernemen. Ga door met kleien totdat er geen vuil meer zichtbaar is op de klei. Je auto zal glad gaan aanvoelen. De enige basis voor autolakschadeherstel, verlenging standtijd wax en zelfs een must voor elke polijstbehandeling en voor het aanbrengen van een glascoating. En dat wil je toch ook, een auto om in te (po)lijsten? Vergeet ook niet je ruiten, velgen en koplampen. Begin met de dekkende delen zoals motorkap, dak en kofferdeksel, vervolgens de zijkant tot de stootstrip, de achterkant en de rest. Schoon werken met klei betekent regelmatig dubbelklappen en een nieuw stukje kneden.

Extra glans

Om in te (po)lijsten