OM IN TE (PO)LIJSTEN

Het is alijd een speciaal moment glans te mogen creëren. Het mooiste is dat je meteen kleur bekent. De waarneming door de ogen van de laktovenaar; zand en vuil waterloos gewassen? Gepoetst met t-shirts of wasborstels? Zonder bescherming in zonlicht of gereden langs begroeiing? Wist je dat naast de verzorging, ook eerdere schade aan lak af te lezen is? Glans uit een potje? Elke week je auto wassen? Opdracht geven aan een poetsbedrijf en spijt krijgen door verbloeming?

Voor alle poetsers! Kleien is de enige basis voor autolakschadeherstel, verlenging standtijd wax en zelfs een must, na polijsten, voor aanbrengen glascoating. Natuurlijke glans is licht, dat door reflectie terugkomt. Gladde lak door intensieve kleireiniging, als basis voor aanpak (was)krassen, swirls, waas, ingebrande vlekken, verkleuring en/of hologrammen. Met geduld en precisie oneffenheden wetsanden en deel voor deel polijsten. Mijn inspanning wordt uw ontspanning! Water het werk laten doen in combinatie met labelloze microvezeldroogdoek zorgt voor behoud en rust.

Binnen bij LED-licht zie je pas alles! Vier dotjes polijstmiddel op de polijstpad, die met zelfklevend materiaal vastzit aan de polijstmachine en voorzichtig deppen op een bijvoorbeeld kwart motorkap. Polijst met 60-70% vermogen langzaam banen in horizontale (1) en verticale (2) beweging, 1-2-1-2, overlappend zodat je met uiterste precisie werkt. Uitwrijven met microvezel. Kunststof afgeplakt. Reflecteren met die lak! Elke lak is anders, zonodig tot wel drie keer het bovenstaande, werkend van grof naar midddel en fijn polijstmiddel met bijbehorende slijpingsgraadpad, hoge of juist lage toeren, meer of minder uitslag. Altijd met behoud van lakdikte, gecombineerd met het beste resultaat. Dát is de puzzel van de vakidioot.

Ooit een schoonheidsbehandeling gehad? Modderbad, massage of voedingskuur? De huid in topconditie krijgen én houden? Na onzuiverheden verwijderen, een boost! Het werkt glansverhogend. Ontvetten, goede voeding en frisse lucht. Of heb je liever een wax? Wist je dat een glascoating zelfs beschermt tot wel vijf jaar. Geniet ook van (kleur)rijke beading en sheeting druppels! Vuil hecht minder en water vloeit beter af, bij glascoating zelfs met een zelfreinigende werking. Wassen wordt ontspanning en rijden nog meer genieten. Vele glanzende krasvrije kilometers!