Dit is een precisiewerkje, waarin je je helemaal kunt verliezen

Passie voor glans | Detailing

GRILL(E)MASTER

De grillmaster van onze familie, dat ben ik. Braden, schroeien, grillen, ik doe het allemaal, hoewel het vlees bij ons in huis tegenwoordig steeds vegetarischer wordt. Met een leren schort voor, indrukwekkend barbecuegereedschap en een dito messenset voel ik mij top. Het door mij gegrilde vlees smaakt goddelijk lekker, ook het vegaspul. Je bent grillmaster of je bent het niet.

Het schoonmaken van het materiaal, daar kijk ik dan weer niet zo naar uit. Ik heb natuurlijk wel zo mijn methode, maar geef mij liever een Volvogrille. Hoe langer je iets laat aankoeken, hoe langer het kost de rommel er weer vanaf te krijgen. Dat geldt voor de barbecue, maar zeker ook voor de grille, daarom geef ik even wat tips.

Bij verwijderen van het rooster kunnen de schroefjes snel doordraaien, dus spuit ze in met een beetje WD-40. Gebruik anti-insectenspray om alle vastgekoekte beestjes los te weken, was de zaak goed en ga het overgebleven vuil voorzichtig te lijf met een kleine, zachte (tanden)borstel en ontvetter. Dit is een precisiewerkje, waarin je je helemaal kunt verliezen. Na het weghalen van alle troep behandel je het chroom met Belgom en een zachte doek. Denk ook aan de finishing touch, ter bescherming. Als je dan vervolgens opkijkt van een hoogglanzende grille, blijkt de tijd – net als bij mij – iets sneller verstreken dan de bedoeling was.

Oei! Mijn familiebarbecue start om zes uur! Ik spoed me naar huis, want mijn gezin wacht natuurlijk vol ongeduld op de grillmaster. Bij aankomst staat de oudste zoon met mijn lerenschort aan voor de familie te jongleren met de fles hete saus, terwijl de hamburgers al sissend op het rooster liggen. Het lijkt erop dat deze grillmaster de titel over niet al te lange tijd zal moeten delen.

( Column #15 | Volvodrive Magazine | nr. 57 / 2020 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.