Glascoating met drie jaar bescherming

Opdracht klant: Na restauratie, waarbij veel uit elkaar is gehaald en ook is vernieuwd (inclusief een nieuwe laklaag), bracht de klant zijn Volvo bij me met het verzoek deze weer diep zwart laten shinen en beschermen. Om de lak krasbestendiger te maken is er na een uitgebreide voorbehandeling gekozen voor een duurzame glascoating (Red Line).

Beauty ánd a beast

In oktober 1994 bracht Volvo deze krachtpatser op de markt. Een gelimiteerde, extra sportieve 850 T-5R in de kleur Black Stone. Er zijn kosten noch moeite gespaard deze auto nieuwe looks te geven. (Kortom een beest van een auto!)

Om als detailer te mogen zorgen voor de finishing touch van deze auto is een hele eer. Na de auto te hebben ontdaan van zand en vuil (afspoelen), is hij gewassen. De verse uitgeharde moderne lak (zacht en dus krasgevoelig) is diep gereinigd met klei en detailspray. Tijdens deze reiniging kwamen oneffenheden veroorzaakt bij de spuiter aan het licht, welke eruit zijn geschuurd. Bij schuren wordt de lak grijs, om deze correctie terug te polijsten is van grof naar fijn in vijf fasen gewerkt. Grof om de diepere oneffenheden te herstellen en zo verder tot ultra fijn. Daarnaast zijn alle deurranden, sponningen, lak onder stootranden beide zijkanten, binnenkant van de motorkap en kofferdeksel in drie fasen gepolijst, van minder grof naar ultra fijn. De originele buitenverlichting voor en achter is ook vrij gemaakt van gebruikerssporen. Deze beauty kreeg na de klei- en polijstbehandeling een dubbele glascoating mee, die de lak drie jaar bescherming geeft. Ook de ramen en velgen zijn na een kleibehandeling voorzien van glascoating. De velgen zijn hierbij gedemonteerd geweest. Hierdoor konden de remklauwen ook schoongemaakt worden.

De auto is weer op en top en kan de weg weer op om gezien te worden. Beauty ánd a beast.

Ultieme glans

Meer info