Zelfs een fabrieksnieuwe auto wordt strakker en gladder

GLASCOATING

Het nieuwste van het nieuwste ter bescherming van een auto is een duurzame glascoating. De recentste generatie coating is zelfs harder dan de standaard lak. De stevige structuur bevordert dus niet alleen krasbestendigheid, het silica-pantser voorkomt ook het invreten van vogelpoep. Glascoating geeft een zeer glad en intens wet look resultaat. De hoogst mogelijke reflectie van lak met een zelfreinigend effect. Het aanbrengen van zo’n lakverzegeling is wel altijd na een klei- en polijstbehandeling én naar keuze, één, drie of vijf jaar bescherming inclusief garantiecertificaat.

Glascoating gaat dus veel verder in bescherming én standtijd dan welk product dan ook. Bij het aanbrengen van deze coating op basis van siliciumdioxide (SiO2) ontstaat er een chemische reactie waarbij de vluchtende stof verdampt en het mengsel uithardt en verbinding maakt. De coating sluit het oppervlak af en verzegelt. Om deze prestatie te kunnen bereiken is het cruciaal dat de ondergrond perfect schoon is. Een uitgebreide voorbehandeling is dus noodzakelijk. Het is even een secuur werk; vrij maken van wax, swirls, hologrammen en vet, echter een glascoating aanbrengen is zo’n mooie klus. Zelfs fabrieksnieuwe auto’s worden strakker en gladder.

Eerst handmatig wassen en kleien (dieptereiniging), waardoor de ondergrond schoon genoeg is voor schadeherstel: drie-staps (grof, middel en fijn) polijsten (verwijderen van swirls, hologrammen, waas, ingebrande vlekken, verkleuring), ontvetten en aanbrengen nieuwste generatie glascoating.

Door het aanbrengen van deze glascoating vullen de poriën en verzegelt de lak. Vuil zal minder snel hechten. De behandelde auto blijft schoner en laat zich bovendien eenvoudiger wassen. Dit scheelt tijd in (glans)onderhoud. De uitstraling van de metallic deeltjes blijven op zijn best naar voren komen en de kleur blijft dieper. Dit geldt ook voor de hoge waterafstotende werking; waterdruppels blijven liggen (beading) en bij grotere hoeveelheid rolt water weg (sheeting). De behandelde auto blijft met een zijde glad gevoel nóg mooier dan nieuw en onder de juiste hoek komt er een prachtige parelmoerglans tevoorschijn. Genieten!

Meer info