Glascoating: Zelfs een fabrieksnieuwe auto wordt strakker en gladder

GLASCOATING

Het nieuwste van het nieuwste ter bescherming van een auto is een duurzame glascoating. De recentste generatie glascoating is zelfs harder dan een standaard lak. De stevige structuur bevordert niet alleen krasbestendigheid, het voorkomt ook invreten van vogelpoep. Glascoating geeft een zeer glad en intens wet look resultaat. De hoogst mogelijke reflectie met een zelfreinigend effect. Het aanbrengen van zo’n verzegeling is altijd na een klei- en polijstbehandeling én naar keuze: één, drie of vijf jaar bescherming inclusief garantiecertificaat.

Glascoating gaat veel verder in bescherming én standtijd dan welk product dan ook. Bij het aanbrengen van glascoating ontstaat er een chemische reactie, waarbij de vluchtende stof verdampt en het mengsel uithardt en verbinding maakt. Het is cruciaal dat de ondergrond perfect schoon is. Een uitgebreide voorbehandeling is noodzakelijk. Het is even een secuur werk; vrij maken van wax, swirls, hologrammen en vet, echter een glascoating aanbrengen is zo’n mooie klus. Zelfs fabrieksnieuwe auto’s worden strakker en gladder.

Eerst handmatig wassen en kleien (dieptereiniging), waardoor de ondergrond schoon genoeg is voor schadeherstel: minimaal drie-staps (grof, middel en fijn) polijsten (verwijderen van swirls, hologrammen, waas, ingebrande vlekken, verkleuring), ontvetten en het aanbrengen van de nieuwste generatie glascoating.

Door het aanbrengen van deze glascoating verzegelt de lak, maar blijft ademen. Het vuil zal minder snel hechten. De behandelde auto blijft schoner en laat zich bovendien eenvoudiger wassen. Dit scheelt tijd en geld in (glans)onderhoud. De uitstraling van de metallic deeltjes blijven op zijn best naar voren komen en de kleur blijft dieper. Dit geldt ook voor de hoge waterafstotende werking; waterdruppels blijven liggen (beading) en bij grotere hoeveelheid rolt water weg (sheeting). De behandelde auto blijft met een zijde glad gevoel nóg mooier dan nieuw en onder de juiste hoek komt er een prachtige parelmoerglans tevoorschijn. Genieten!

Ook hier kan uw auto staan:

2020 Volvo V60 T4 (nog even geduld)

2020 Mercedes-Benz GLA 250 E

1994 Volvo 850 T-5R

1998 Saab 9-3 Cabrio

2011 BMW 528 i

2020 Polestar 2

2019 Tesla Model 3