Schade en herstel en iets met glascoating onder spuitnevel

Half september appte een klant over zijn Tesla Model 3: “Ik ben aangereden door een paaltje.” Enfin schade. Of ik een offerte wilde maken als onderdeel van het herstel voor de update glascoating. De Tesla ging in opdracht van de klant naar een gespecialiseerd schadeherstelbedrijf. Na ook telefonisch contact met dat bedrijf, waarin ik ook aangaf goed te letten op het zorgvuldig afplakken van de rest van de auto, kreeg ik eind januari weer een appje van deze klant: “Wij moeten nog even een afspraak maken”.

Tessa werd ingepland. En op de eerste ingeplande dag was ik degene die appte naar de eigenaar: “Als je tijd hebt, kom maar even aan. Ik red me wel, maar iets met spuitnevel. Veel spuitnevel! Ik heb foto’s gemaakt.” In verband met de drukke agenda van de eigenaar stuurde ik ’s avonds de foto’s van de iets mistige Tessa.

Ik besloot te beginnen met mijn opdracht: schade en herstel. Eerst de lakdikte meten op de nieuw gespoten delen. Meer dan genoeg gelukkig. Om deze delen glascoatingwaardig te maken, eerst gekleid en hierna van grof, naar middel en fijn gepolijst. Als een spiegel! De eerste spuitnevel in de rand van de koplamp en op het zijknipperlicht meteen verwijderd. Na het ontvetten zou de glascoating geplaatst kunnen worden.

Na alle overige spuitnevel verwijderd te hebben, waarbij vooral de achterkant van de auto dik onder de spuitnevel zat, appte ik zondag Brila: “In hoeverre denk je dat Brila Red Line glascoating anderhalf jaar geleden opgebracht na polijsten in verband met verwijderen spuitnevel blijft zitten? Gewoon ff je idee. Ik weet het al.” “Dat is een goeie. Ik denk dat het nog wel redelijk er op blijft”, antwoordde Brila. “Ik merk inderdaad voelbaar verschil ten opzichte van de nieuw gespoten lak.”

Schade en herstel en iets met glascoating onder spuitnevel. Overigens betreft het bovendien een auto, die zich in de wasstraat laat wassen. Het lijkt erop dat de glascoating is gepolijst. Om de garantie van de glascoating te kunnen blijven garanderen, is uiteraard besloten naast de nieuw gespoten lak alles rondom nieuw in de glascoating te zetten. Tessa is weer in haar geheel op kleur en in de afgesproken bescherming.

Ultieme glans

Meer info