Zelfs een fabrieksnieuwe auto wordt kleurrijker

KONINGSROOD

Mag ik u voorstellen: de nieuwe Volkswagen Taigo in wetlook Koningsrood. Met nog geen twee handen vol kilometers op de teller meteen in de bescherming van velg tot zonnedak met twee lagen Brila Premium glascoating, welke deze jongste telg van Volkswagen ook vijf jaar krasbestendig houdt.

De twee zonen van het echtpaar voor wie de auto is, schrapten voor deze nieuwe Taigo 1.5 TSI R-Line de standaard afleverpoetsbeurt. Vanuit de fabriek in Pamplona (Spanje) via de dealer eerst naar Passie voor Glans is de wens. Na een uitgebreide inspectie op eventuele schades en het verwijderen van transportbescherming (diverse folies) en kentekenplaathouders, meteen de eer de eerste handmatige wassing te mogen doen. Met uiterste preciesie namen hierna microvezeldroogdoeken de vormen van de auto aan. Koningsrood, de zwarte accenten, ramen, verlichtingunits en velgen ondergingen polijstsessies waardoor de Line een nog mooiere look krijgt, al voor het plaatsen van de glascoating.

De wielen worden hierbij uiteraard gedemonteerd, zodat ook de binnenkant van de velgen en de remklauwen bereikbaar zijn. Bij de montage zijn het schroefdraad van de bouten en het hart van de remschijven alvast voorzien van een beetje vet. Na montage zijn alle bouten natuurlijk weer met exact het juiste moment vastgezet.

De Premium glascoating van Brila gaat veel verder in bescherming dan welk product ook. Bij het aanbrengen van de glascoating ontstaat er een chemische reactie, waarbij de vluchtige stof verdampt en het mengsel uithardt en verbinding maakt. Het is wel cruciaal dat de ondergrond ontvet is. Door het aanbrengen van de glascoating verzegelt het geheel, maar blijft ademen. Het vuil zal minder snel hechten. De behandelde auto blijft schoner en laat zich bovendien eenvoudiger wassen. Dit is duurzaam, scheelt tijd en geld. De uitstraling is op zijn best en de kleur dieper. Dit geldt ook voor de hoge waterafstotende werking.

Vanmiddag was de aflevering bij de dealer. Ik dank de familie voor het vertrouwen en feliciteer het echtpaar met hun nieuwe Taigo. Vele veilige plezierige kilometers toegewenst.

Passie voor glans | Glascoating

Ultieme glans

Meer info