Exclusief voor exclusief

Vorige maand beschreef ik de reden waarom u bij Passie voor Glans een garantiecertificaat krijgt op een glascoating. Al eerder maar ook naar aanleiding van dit schrijven kreeg ik vragen.

Allereerst, wat is een detailbehandeling?

Een detailbehandeling is een behandeling waarbij de auto handmatig wordt gewassen, gevolgd door een dieptereiniging. Door middel van kleien wordt al het vastzittend vuil van de auto weggehaald tot het oppervlak superglad is. De auto wordt zelfs zo glad dat deze, zeg maar, “aaibaar” is.

Waarom moet de auto aaibaar zijn?

De auto moet eerst grondig schoon zijn. Opdat, bij polijsten, er geen achtergebleven vuil in de lak komt. Dat zou krassen veroorzaken en die willen we juist niet. Afhankelijk van hoeveel rondes polijsten, worden krassen (van de dieper gelegen krassen tot de oppervlakkige) zoveel mogelijk uit de lak gepolijst. Daarna wordt de auto in de wax gezet. U kunt zien of een auto net behandeld is door de manier waarop de waterdruppels tijdens een regenbui van de auto afrollen. Na de behandeling is de auto beschermd voor de komende negen maanden.

Waarom zou ik mijn auto een detailbehandeling laten geven?

De behandelde auto ziet er als nieuw uit en is tevens ongeveer negen maanden beschermd tegen weersomstandigheden. Wassen is hierdoor veel minder vaak nodig omdat de lak zo glad is dat de regen het vuil er gewoon afspoelt. Mocht u uw auto willen verkopen, is de verkoopwaarde van de auto door de detailbehandeling zeker gestegen. De hierboven omschreven bescherming is (afhankelijk van de weersomstandigheden en of de auto binnen of buiten staat) na ongeveer negen maanden van de auto afgesleten. De eerste tekenen hiervan kunt u zelf waarnemen als de druppels niet meer mooi rollen.

Een glascoating heeft dezelfde voorbehandeling

Een glascoatingbehandeling houdt in: handmatig wassen, kleien, polijsten en vervolgens verschilt de glascoating op dit punt in het proces. De hierboven beschreven behandeling wordt afgesloten met wax en de glascoating behandeling met een Brila glascoating. Het verschil tussen beide behandelingen is dat de bescherming met wax negen maanden meegaat en bij de glascoating is dat drie tot vijf jaar (afhankelijk van uw keuze). En zowel op het Brila glascoatingproduct als op de dienst (het aanbrengen van de coating) zit een garantiecertificaat.

“Waarom is een detailbehandeling nodig voorafgaand aan de glascoating?”

Vroeg een kritische klant mij. “Je kunt dat spul toch ook gelijk op de auto aanbrengen?” Jazeker dat kan, maar alle vuil en oneffenheden dat nog op de auto zit, is dan “opgesloten” onder de glascoating. En zonder detailbehandeling geen garantie. Immers exclusief voor exclusief.

Ultieme glans

Meer info