Kun je ook een klein beetje om de koplampen heen schoonmaken?

Passie voor Glans Detailing

LUXE KOEKBLIK

Zijn luxe auto had ik al een glascoating gegeven. Maar ze hebben ook een tweede auto in de categorie koekblik, om het maar even iets minder eerbiedig te zeggen. Het woord koekblik is hier natuurlijk liefdevol bedoeld. Compacte autootjes zijn namelijk heel handig en verdienen minstens zo’n goede behandeling als auto’s in het luxe segment. Bij zo’n koekblik denk je natuurlijk niet direct aan een investering van een meerjarige glascoating. Hoewel het afhankelijk van de leeftijd, de gezondheid van de auto en het aantal kilometers op de teller beslist een economische keuze kan zijn. De vraag van de klant was in dit geval:

“De koplampen van de Aygo van mijn vrouw zijn heel dof geworden. Kun jij ze weer helder krijgen?” “Jawel”, zei ik. “Dat kan ik zeker. Kom maar brengen. Je kent de Aygo straks niet meer terug.” De klant kwam de Aygo brengen, stapte vervolgens in de auto van degene die hem weer naar huis zou rijden en ik ging met de koplampen aan de slag. Toen ik klaar was, appte ik hem meteen de foto’s van het resultaat. Eén foto voor de behandeling en één foto na de behandeling. Nu de lampen er zo goed uitzagen, viel het natuurlijk extra op dat de rest van de auto ook wel een beetje opgefrist kon worden.

Ik kreeg al snel een telefoontje. “Kun je”, zei hij, “misschien ook een klein beetje om de koplampen heen schoonmaken?” “Alleen om de koplampen heen?” vroeg ik. “Nou”, zei hij, “eigenlijk kan de rest van de auto ook wel wat schoner maar…” Ik begreep het al. De Aygo behoefde niet eenzelfde luxe behandeling als zijn andere auto een jaar geleden had ondergaan, maar het zou een leuke verrassing zijn voor zijn vrouw als de Aygo er weer als nieuw bij zou staan.

Ik stelde hem het volgende voor: dat ik de auto van binnen en buiten eens grondig zou schoonmaken. Waarbij ook de ramen extra goed werden schoongemaakt van buiten, maar ook van binnen. Alle rubber onderdelen aan de auto zou ik voor hem kunnen opfrissen met een speciaal beschermend en kleur verdiepend goedje en ook de banden zou ik een behandeling kunnen geven waardoor ze er weer uitzagen als een set nieuwe.

“Oké, doe maar”, zei hij. Een dag later werd mijn klant bij mijn werkplaats gedropt en stond er een stralende Aygo op hem te wachten om mee naar huis te gaan. Na deze detailing behandeling was de Aygo van een koekblik in een luxe koekblik getransformeerd. De verrassing voor zijn vrouw, berichtte hij nog via de app, was zeer geslaagd!

Meer weten over hoe een auto weer heldere koplampen kan krijgen, er als nieuw uit kan zien en goed beschermd is tegen weersomstandigheden? Kijk op: Koplampherstel. Hier staan ook de tarieven per behandeling. Twijfelt u wat goed is voor uw auto en uw specifieke situatie? U mag me altijd bellen!

( Glansblog #9 | 4 mei 2022 )