Dit zijn geen auto’s om simpelweg mee te rijden

VET MAN

Je verwacht het niet direct in zo’n landelijk gelegen plaatsje als Wezep, maar op zaterdag vijf september vanaf half twee komen Corvettes, Camaro’s en Firebirds in allerhande modellen en jaargangen bij elkaar op één parkeerplaats bij partycentrum Coelenhage. De Chevrolet-enthousiasten weten dit natuurlijk wel. Die weten allang dat sinds jaar en dag de clubdag in Wezep wordt georganiseerd door de organisatie Stingray ’82. Het is trouwens een fantastisch gezicht als deze supercars in de meest fantastische kleuren één voor één aan komen rijden op het feestterrein.

Honderden ronkende en brullende motoren. Vet man! Dan gaat er van binnen wel iets meeresoneren hoor. Het is een spektakel zoiets. Er zit me op die dag toch een hoop motorvermogen op een klein stukje Wezep. Vlak bij het partycentrum kun je in het museum van André Boer zijn collectie Corvettes van 1953 tot heden bewonderen. Alle types zijn aanwezig, vanaf de eerste C1 tot de nieuwste C8.   

Wat gaat er gebeuren? Nou, eigenlijk niet heel veel. Gewoon daar zijn en elkaar ontmoeten is voldoende. Natuurlijk staan er wat vaklui die vragen kunnen beantwoorden. Maar het gaat er eigenlijk om elkaar daar gezellig te treffen. Het is een clubdag tenslotte.

Ik zwel van trots als ik daar rondloop, want voor deze auto’s wordt goed gezorgd mensen! En dat doet me goed! Dit zijn geen auto’s bedoeld om simpelweg van A naar B te rijden. Deze auto’s willen gezien én gehoord worden. Luister goed aanstaande zaterdag. Draai je oor richting Wezep. Als de wind een béétje goed staat, kun je automuziek uit Wezep horen. Dan kun je de Corvettes, de Camaro’s en de Firebirds in Kampen horen burlen, bulken, galmen en brullen.

Vette!

( Stadscolumn #13 | Kampen Online | 2 september 2020 )