Dit zijn geen auto’s om simpelweg mee te rijden

VET MAN

Je verwacht het niet direct in zo’n landelijk gelegen plaatsje als Wezep, maar op zaterdag vijf september vanaf half twee komen Corvettes, Camaro’s en Firebirds in allerhande modellen en jaargangen bij elkaar op één parkeerplaats bij partycentrum Coelenhage. De Chevrolet-enthousiasten weten dit natuurlijk wel. Die weten allang dat sinds jaar en dag de clubdag in Wezep wordt georganiseerd door de organisatie Stingray ’82. Het is trouwens een fantastisch gezicht als deze supercars in de meest fantastische kleuren één voor één aan komen rijden op het feestterrein.

Honderden ronkende en brullende motoren. Vet man! Dan gaat er van binnen wel iets meeresoneren hoor. Het is een spektakel zoiets. Er zit me op die dag toch een hoop motorvermogen op een klein stukje Wezep. Vlak bij het partycentrum kun je in het museum van André Boer zijn collectie Corvettes van 1953 tot heden bewonderen. Alle types zijn aanwezig, vanaf de eerste C1 tot de nieuwste C8.   

Wat gaat er gebeuren? Nou, eigenlijk niet heel veel. Gewoon daar zijn en elkaar ontmoeten is voldoende. Natuurlijk staan er wat vaklui die vragen kunnen beantwoorden. Maar het gaat er eigenlijk om elkaar daar gezellig te treffen. Het is een clubdag tenslotte.

Ik zwel van trots als ik daar rondloop, want voor deze auto’s wordt goed gezorgd mensen! En dat doet me goed! Dit zijn geen auto’s bedoeld om simpelweg van A naar B te rijden. Deze auto’s willen gezien én gehoord worden. Luister goed aanstaande zaterdag. Draai je oor richting Wezep. Als de wind een béétje goed staat, kun je automuziek uit Wezep horen. Dan kun je de Corvettes, de Camaro’s en de Firebirds in Kampen horen burlen, bulken, galmen en brullen.

Vette!

( Stadscolumn #13 | 2 september 2020 )

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!