Ruimte zat, want een grote Volvo

TOUR DE GLANS

Toen mijn oudste zoon op kamp ging met de Kamper Dirk van Dijk school bood ik mijn hulp aan. Ik zal wel tassenwagen zijn. Ruimte zat, want een grote Volvo. (Een V70R voor de kenners!) Nou dat heb ik geweten. Een miljoen tassen heb ik voorbij zien komen. Nou ja een miljoen is misschien wat overdreven, maar het was veel. Iedereen moest zoeken en vinden naar en in zijn of haar tas en al die kinderen kropen drie dagen lang de auto in en uit met hun modderige gympen. De auto werd afgebroken.

Nu, een aantal jaren later, ging de jongste zoon op kamp. Hmmm. Misschien beter niet als tassenwagen fungeren, dacht ik. Deze is tenslotte wel mijn glansparadepaardje. Na drie dagen tassenwagen, zou ik beslist hard moeten werken de auto weer snel piekfijn te krijgen.

Ik besloot mijzelf deze keer aan te bieden als lunchauto, fietsoppasauto, veegauto en pechservice. Zo zou ik tijdens deze tour mijn glans in ieder geval behouden. Na enige voorbereiding, was het zover. Een hele meute fietsende kinderen startte woensdag hun kamp met als bestemming Doornspijk. Daar reden ze dan in colonne. Vlak voor Elburg werd er gestopt, kon er nog even wat energie uit de kinderen en lunch in de nu al lege magen. De lunch afleveren ging prima en als pech service had ik gelukkig weinig te doen die dag.

Op de terugweg vrijdags, ging net als bij een echte tour, niet alles van een leien dakje. Eén fietsster kon niet verder zonder ketting en van een ander weigerde de versnelling. De fietsen gingen op de drager en de kinderen in de auto. Mondkapjes op en zo gingen we op Kampen aan. De kinderen en hun fietsen vast in Kampen afgeleverd en daarna weer terug naar de zwoegende groep. Er is tijdens de hele tour slechts één valpartij geweest bij een zware afdaling van 0,0000000001%. Fietsen is best tricky. Gelukkig was de valpartij zonder gevolgen. Alle andere kinderen zijn op eigen (fiets)kracht weer veilig aangekomen bij de wachtende ouders.

En de Volvo?! Die heeft de tour deze keer best glansrijk doorstaan!

( Stadscolumn #14 | Kampen Online | 16 september 2020 )