“Waar kan ik u mee van dienst zijn?”

Passie voor glans | Detailing

ZE ZEI: “TOT VOLGENDE MAAND!”

Tijdens één van mijn stadse wandelingetjes liep ik door de Hendrik van Viandenstraat richting Coöp en daar zag ik KamperFlora. Omdat ik mijzelf ken, weet ik dat ik soms warmer loop voor de nieuwste glascoating dan voor – nou laten we zeggen – het kopen van een bos bloemen en ik besloot mijn vrouw eens een keer te verrassen. Een beetje ongemakkelijk nog (dertien bloemloze jaren is best veel) stapte ik bij KamperFlora naar binnen.

“Waar kan ik u mee van dienst zijn?” Klonk het opgewekt vanuit een hoekje van de zaak. Ik legde de dame die me aansprak uit dat ik zo’n dertien jaar geleden nog een grote bos bloemen voor mijn vrouw had gekocht en daarna niet meer. Mijn vrouw heeft er nooit iets over gezegd, maar ik schaamde me daar stiekem wel een klein beetje voor en dat wilde ik van nu af aan graag anders aanpakken.

“Oh, maar dat kun je beslist goedmaken”, lachte de enthousiaste dame in de winkel. “En daar kan ik je zeker wel bij helpen.” We liepen langs de bloemen in de winkel waarbij ze vertelde waar bepaalde bloemen voor staan. Gele rozen voor vriendschap en trouw. Rode voor passie, witte voor zuiverheid. En ga zo maar door. Dat van die rozen wist ik, maar dat er zoveel bloemen zijn waarmee je een complete boodschap over kunt brengen dat was mij nog onbekend. Zo zijn er bloemen die staan voor bijvoorbeeld zuiverheid, oprechtheid, discretie of behoedzaamheid. Die betekenis van bloemen stamt vooral nog uit de Victoriaanse tijd weet ik nu inmiddels. Nu snap ik wat beter waar die slogan “zeg het met bloemen” vandaan komt.

Voor ik het wist stonden wij een poos over ons vak te praten. Joyce – zo stelde zij zich voor – vertelde mij dat ze sinds juli 2019 eigenaresse is van KamperFlora en dat dit werk haar passie is. Met bloemen werken heeft zij altijd al gedaan. En ineens was er ook nog die superkans met KamperFlora. Joyce maakt graag mensen blij met onder andere bruidsboeketten op maat en boeketten voor speciale wensen en voor speciale mensen. Kijk, daar word ik nou blij van, mensen die net zoveel passie voor hun vak hebben als ik.

Ik koos een aantal zeer betekenisvolle bloemen uit, ik ga niet zeggen wat. Dat is tussen mij en mevrouw Brouwer. En Joyce maakte er een fantastisch mooie en volle bos bloemen van. De bos was zo mooi dat ik daarmee wel aandurfde om die dertien jaren zonder bosjes bloemen te overbruggen. Toen ik weer naar buiten stapte zei ze: “De groeten aan uw vrouw.” En: “Tot volgende maand!” Ik knikte en stapte naar buiten met een bos die minstens de helft van de anderhalve meter corona-afstand bedroeg. Ik voelde mij zeer tevreden. Hier kon ik wel mee thuis komen.

Wil je zelf graag iemand verrassen met bijzondere welsprekende bloemen voor elk moment? KamperFlora kun je vinden aan de Hendrik van Viandenstraat 19 te Kampen. Digitaal kun je Joyce vinden via KamperFlora of via haar webshop Bloemenzo Joyce

( Stadscolumn #18 | 11 november 2020 )

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!