Je ziet de druppels van de motorkap stuiteren, doordat de lak zo glad is

Passie voor Glans Autolakspecialist

AUTOLIEDJES

Stel je hebt wat discussie gehad, waarna je het liefst met een vuist op tafel even lucht zou willen geven aan alle punten van jouw gelijk. Op zo’n moment stap je in je Volvo. Je wordt acuut rustiger. Je start de motor, je glijdt de parkeerplaats af en je begint te rijden. Ter illustratie van je donderbui transformeert de lichte miezer zich binnen no time in stortregen. Je ziet de druppels van de motorkap stuiteren, doordat de lak zo glad is. Onwillekeurig trekt je mondhoek grijnzend omhoog. Feest op de neus! De auto zit wel weer onwaarschijnlijk strak in de lak, denk je tevreden bij jezelf. Je zet de muziek aan. Het intro klinkt, je zakt een beetje onderuit en Jim Morrison begint zijn relaas: “Riders on the storm”. Je slaakt een zucht. De punten waarop je gelijk had, beginnen al wat minder belangrijk te worden.

De regen neemt af. Het volgende nummer dient zich aan, van Moby, die gozer uit Australië. Samen met hem rijd je door het polderlandschap. Je tikt verwoed het ritme mee op het stuur, springt als een hordeloper over je eigen standpunten en ziet, als een vogel in de vlucht, dat die van de ander eigenlijk best te pruimen zijn. Tot slot een serieuze serie Nederlandstalige meeblèrders. Hazes zingt samen met jou tweestemmig vals: “Zij gelooft in mij.” Je denkt aan je geliefde. Er is ineens weer ruimte naast je eigen gelijk in je hersenpan. Als kers op de taart voel je je nog even ‘king of the road’, samen met oldie Roger Miller. Haha, wat een vrijheid! Man, wat een goed leven leid je eigenlijk. Je rijdt naar huis, loopt naar binnen, geeft je geliefde een zoen en zegt: “Schat, je hebt eigenlijk wel gelijk.”

( Column #19 | Volvodrive Magazine | nr. 61 / 2021 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.