Waar tover je een geschikte gala-auto vandaan?

Passie voor Glans Detailing

GALA

Oudste zoon stond een gala-avond van school te wachten. Een date had hij al: zijn lief. Mijn vrouw ging samen met hem shoppen om een mooi pak uit te zoeken. Met een das. Thuis moest ik natuurlijk even zien wat ze gekocht hadden. Oudste zoon ging zich omkleden in zijn nieuwe outfit. Allemachtig. Er stond ineens een hele volwassen jongeman met een net pak in de woonkamer. Hoe was dit zo snel gebeurd? Zijn lief had inmiddels een mooie galajurk gevonden. Als setje moesten ze qua outfit tijdens het gala natuurlijk wel een beetje bij elkaar passen. Dus oudste zoon had de jurk stiekem alvast gezien.

Goed, de kleding was geregeld, een corsage voor de dame was in de juiste kleur besteld. En nu werd er naar mij gekeken voor een passend vervoermiddel. “De Volvo?”, opperde ik. Zoonlief en vriendin keken elkaar aan met een blik van: meent hij dit nou? Ik ving tijdig hun blikken op. De V70 was met 100% zekerheid niet “cool” genoeg, begreep ik meteen. En ik haastte me maar snel met te zeggen dat dit natuurlijk een grapje was.

Hoewel ik in mijn vak bij wijze van spreken wel een hoop magie op auto’s uitoefen, is het me echter nog niet gelukt een auto uit het niets te creëren. Waar zou ik zo één, twee, drie een geschikte gala-auto vandaan toveren? Even kijken, had ik misschien nog wat mensen in mijn kring die hun auto voor zo’n gelegenheid wilden inzetten? Ik raadpleegde mijn netwerk. De eerste reactie op mijn oproep was een Corvette, de tweede een Mercedes Coupé. De eerste stond alleen net op de galadag in de garage. De ander moest eerst een verse apk. Zou het gaan lukken?

Mijn zoons lief was echter niet onverdeeld enthousiast over genoemde opties. “Een Range Rover zou mooier zijn”, zei ze. Ik gunde haar van harte een Range Rover maar nog steeds had ik geen gala-auto en de tijd begon te dringen. Ik had nog maar een aantal dagen iets te regelen. Om te beginnen de vriendin van mijn zoon vertellen dat wachten op een Range Rover geen goede optie was. “Waarom niet?”, vroeg ze. “Ik kan helaas niet toveren”, zei ik. En vervolgens legde ik haar uit waarom de Mercedes SL 55 AMG bij uitstek zo’n geschikte gala-auto is. De aarzelende uitdrukking op haar gezicht vertelde me dat ze nog niet geheel overtuigd was van de galawaardigheid van de Mercedes. Op hoop van zegen kwam ik met mijn laatste argument…

“Je kan ook gaan fietsen”, zei ik. Eind april bracht een stijlvolle glanzende Mercedes SL 55 AMG mijn oudste zoon en zijn lief in vol ornaat naar het gala. Ze zagen er prachtig uit en ze hebben het fantastisch gehad. En wat was ik een extra trotse vader die avond.

( Stadscolumn #42 | 12 mei 2022 )

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!