FINGERSPITZENGEFÜHL

Wauw, wat kun jij ook blij zijn met klei! Heerlijk alles laten gaan. Kleien geeft je echt een herboren gevoel. Poetsen is verleden tijd. Met klei maak je alles levensecht. Er is weer ruimte voor verandering. Ontdek ook dit materiaal. Met meer water verdunning, met minder verharding of uitdroging. Kneed, rol en vorm de klei. Het is heel makkelijk, immers al met de paplepel ingegoten. Klei pap! Pap kleit, want deze elastische klei reinigt en geeft dus glans. Klei verwijdert immers vuil dat bij het regulier wassen niet verdwijnt. Klei ontwikkelt tegelijkertijd je “Fingerspitzengefühl”! Kneed een stukje witte detailing klei plat (als een poffertje) en wordt één met je auto. Maak je sterk!

Was en droog eerst je auto, vervolgens als je er echt zeker van bent dat deze zandvrij is, stukje voor stukje, een stukje klei laten glijden in het begin gaat dit stroef, later glad. Als glijmiddel gebruik je detailer spray. Kleien doe je met horizontale en verticale bewegingen. Je neemt daarna af met een microvezeldoek. De auto was(t) toch schoon? Kijk nu maar eens op je klei! Groen, geel, bruin of zwart op de witte klei? Geeft niks, dat is nu vastzittend vuil. Je auto gaat nu écht schoon. Boomsappen, industrieel vuil of teer gaat er allemaal inzitten!

Met een loep is gewassen autolak net een berglandschap. Na het kleien met dezelfde loep de polder! Echt schoon dus, ruimte voor glans en ondernemen. Ga door met kleien totdat er geen vuil meer zichtbaar is op de klei. Je auto zal glad gaan aanvoelen. De enige basis voor autolakschadeherstel, verlenging standtijd wax en zelfs een must, na polijsten, voor aanbrengen glascoating. En dat wil je toch ook, een auto om in te (po)lijsten? Vergeet ook niet je ruiten, velgen en koplampen. Een setje klei met spray is er al voor net geen 35 euro. Begin met de dekkende delen zoals motorkap, dak en kofferafdek, vervolgens de zijkant tot stootstrip, achterkant en de rest. Schoon werken met klei betekent regelmatig dubbelklappen en een nieuw poffertje maken.