Met de regelmaat van de klok hoor ik slecht (klimaat)nieuws

Passie voor Glans | Detailing #passiemaaktverschil

LUCHTIGHEDEN

Met de regelmaat van de klok hoor ik slecht (klimaat)nieuws. Je wilt waarschijnlijk net als ik graag van een schone lucht genieten en dit wens je natuurlijk ook voor je kinderen en kleinkinderen in de toekomst. Soms mag al dat slechte nieuws wel eventjes wat luchtiger. Alweer enige tijd geleden kreeg ik een voertuig onder mijn hoede. Nou mensen, echt, zo’n geval had ik nog niet eerder gezien. De Fiat, want dat betrof het, kwam bij een klein chalet vandaan, waar hij enige maanden lang onder de bomen stond. De eigenaar was onverwacht in het ziekenhuis beland en verbleef er noodgedwongen een flinke tijd.

Oh, wat zag die auto eruit. Dof en ellendig stond de Punto depressief te druppen in mijn werkplaats. Ik liep er een rondje omheen, gewapend met werklamp en loep, constateerde een flinke bumperschade van een eerdere aanrijding en inventariseerde alle hars- en sapvlekken. Daarna was de motorruimte aan de beurt. Toen ik de motorkap opende, schrok ik wel even. Daar leefde inmiddels een heel ecosysteem. Een natuurlijk reinigingsfilter laten we maar zeggen. Let op: natuurlijk is niet altijd goed. Om te beginnen heb ik een heel miniatuurbos verwijderd, het motorgedeelte schoongemaakt en de lakschade aangepakt. De bumper werd uitgedeukt en opnieuw gespoten, de airco grondig gespoeld.

De eigenaar was inmiddels terug uit het ziekenhuis en blij met zijn herstel, dat lang op zich had laten wachten. Terwijl ik het zweet van het harde werken nog van mijn voorhoofd veegde, prees hij de hoogglanzende, inmiddels vlekkeloze Fiat en ook het frisse interieur. Hij stak vervolgens luchtig een sigaartje op om het heugelijke feit te vieren dat hij de bypassoperatie had overleefd en de auto weer picobello in orde was. Hij stapte in zijn Punto, toeterde tweemaal en reed weg. Slechts een klein rookwolkje achterlatend.

( Column #27 | Volvodrive Magazine | nr. 69 / 2022 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.