Mooi rood en 390 pk

MOOI ROOD EN 390 PK

Een roodoranje Corvette met hetzelfde bouwjaar als ikzelf en met 390 aan paardenkrachten vond zijn weg naar mijn werkplaats. De eigenaar reed ‘m zelf naar binnen. Hij zou de Corvette een week bij mij achter laten. Zijn charmante dame stond -op en top chic- buiten te wachten bij de andere Corvette waarmee ze op vakantie zouden gaan. Gewoon in Nederland. Even lekker een paar daagjes niet thuis zijn, maar ergens anders.

Een beest van een auto

En nu stond de Corvette dus bij mij in de werkplaats. Wat een beest! Zoiets moet je gewoon zien. De uitlaat zit niet aan de achterkant, nee er zitten twee uitlaten op; aan iedere zijkant een verchroomde buis die van voor naar achter loopt. Gewoon langs de hele zijkant van de auto. Op het moment dat de auto start, vermoed je bijna een kleine aardbeving ergens in de buurt en komt het plafond bij wijze van spreken naar beneden. Kortom een geweldenaar! Mijn zoontje (inmiddels fervent autospotter) riep toen hij langskwam in de werkplaats. Wow, pap… dat..dat is geen auto. Dat is gewoon een raket!

Vlekken in de lak

Wat moest er gebeuren aan deze Corvette? Er zaten onder andere lelijke vlekken in de lak. Tja vlekken in de lak, die moet ik wel eerst zien. Je weet namelijk niet waardoor deze zijn veroorzaakt. En daardoor weet je ook niet altijd wat het meest geschikte oplosmiddel is. Een week eerder was deze meneer dan ook even langs geweest opdat ik even kon kijken naar het euvel. Ik nodigde hem uit even te wachten, terwijl ik met een klein stukje van de auto aan de slag ging. Terwijl meneer een vers kopje koffie dronk, concentreerde ik me op één vlek. En ja hoor de vlek ging er uit. Hij was er zo content mee dat ik de hele auto mocht detailen om de rest van de vlekken en beschadigingen er uit te krijgen. En hij maakte ook gelijk een afspraak voor zijn andere Corvette.

Nog meer rood in de Corvette

Het nadeel van sommige rode lakken is dat de kleur langzaam maar zeker minder fel wordt. Bij sommige auto’s kun je het heel duidelijk zien. Als ze veel in de zon staan helemaal. Dan worden ze vaalrood en soms zelfs roze. Sommige auto’s kun je dan echt niet meer goed rood krijgen zonder spuiten. Maar aan deze auto viel nog heel veel eer te behalen. Ik had er zin in. Ik zou deze eigenaar eens even laten zien hóeveel rood er nog in deze Corvette zat verscholen.

Vette!

( Glansblog #1 | 31 mei 2021 )