Zodat ik hier én daar kan zijn

Passie voor Glans Autolakspecialist

NIKS MISSEN

Ik wil graag overal bij zijn. Als ik mezelf in tweeën kan splitsen, zou ik het doen. Zodat ik hier én daar kan zijn. Ik sta wel eens hamburgers te flippen bij een familiebarbecue met mijn leren grillmasterschort. Nou, dan zit je er toch bovenop, op de actie of niet soms? Daar hou ik van, actie! Mooi man. Ik bak de perfectste hamburgers, want ja, je bent de grillmaster of je bent het niet. Dus daar sta ik te genieten met mijn biertje, terwijl de rest van de familie ietsje verderop zit te kleppen en daar versta ik door dat gesis op de barbecue helemaal niks van. Ik wil gewoon niks missen. Later als iedereen weg is en we zijn aan het opruimen, zeg ik altijd tegen mijn vrouw: “Heb ik nog wat gemist?” “Nee hoor”, zegt ze dan. “Niks gemist”. Tóch, zeker weten doe ik het niet. Een belangrijk detail, iets dat ik eigenlijk had willen weten, is misschien wel aan mijn aandacht ontsnapt.

Kampen Online hashtagt een slogan, die me wel aanstaat: “#wezijnerbij”. Dat is mooi, want als zij er bij zijn en ik niet, kom ik toch iets aan de weet van hetgeen ik nog niet weet. Iets wat ik misschien heb gemist, zonder het te weten. Perfect eigenlijk voor wanneer ik op locatie werk. Als ik niet in Kampen ben, ja dan mis ik dus dingen, zodoende staat Kampen online bovenaan mijn Facebook-lijstje. De eerste melding die binnenkomt is van hen. Dus, werk ik op locatie of sta ik in de file, dan heb ik, soms zelfs live, een verslag uit Kampen. Ik zie het wel niet, want ik let op de weg, maar ik hoor het toch. Datgene waar zij bij zijn en ik niet, misschien moet ik Kampen Online ook eens bij de familiebarbecue vragen. Hoef ik niks meer te missen.

( Stadscolumn #9 | 8 juli 2020 )

Passie voor Glans Autolakspecialist Kampen

“WÖÖR BIJ D’R ENE VAN?”

Dat hoorde ik toen ik net (1995) in Kampen woonde. “Wat zeggen ze nou?”, dacht ik eerst. Later zag ik het ergens staan. Aha, zo schrijf je dat dus op zijn Kampers. Als iemand van “buitenaf” wist ik ook niet precies wat men hiermee bedoelde. Nu weet ik het wel natuurlijk. Je ontwikkelt een “oor” voor het Kampers dialect als je hier wat langer woont. Inmiddels kan ik zeggen dat ik er “ene” ben van Passie. Ah denkt u misschien, dan heeft ie het toch niet goed begrepen. Jawel hoor! Bij gebrek aan een Kamper familiestamboom heb ik mijn bedrijf Passie voor Glans tot Kamper stamboom uitgeroepen.

De meeste autoliefhebbers weten wie ik ben en als ze het nog niet weten, moeten ze maar gauw mijn website verder bezoeken. Ik uutprakkezeer voor u regelmatig een mooi “stukkien” over Kampen, over auto’s en wat me verder nog te binnen schiet. De inspiratie komt vanzelf want in Kampen gebeurt genoeg!