Wachtend op een nieuw onderdeel mochten we in de garagetuin tussen de appelbomen en de autowrakken overnachten

ROMANTIEK

Toen ik eindelijk mijn eerste Volvo had, een ouwe vierdehandse, wilde ik ook wel graag daarmee op vakantie. Een roadtrip door Zweden was het plan. Naar het land van oorsprong! Met mijn lief samen. Romantisch! De auto was natuurlijk niet bepaald nieuw meer en dus gingen we op pad met een reis- en kredietbrief (voor de jonkies onder ons: zo heette een buitenlandverzekering voor je auto destijds) op weg naar Zweden. Op zoek naar het Noorderlicht. Speciaal voor dit momentum had ik de auto blinkend gepoetst.

Na een picknick in the middle of nowhere met mijn lief wilde ons trouwe vriendje plotsklaps niet meer starten. Een vriendelijke Zweedse automobilist stopte en hielp ons met het opladen van de accu. Helaas! Waarschijnlijk toch een ander defect. Daar stonden we dan en de Zweed moest weer verder. Na een flink stuk lopen belden we aan bij een lokale bewoner. In ons beste Zweeds vroegen we of we mochten telefoneren. Gelukkig spreken de meeste mensen in het land heel behoorlijk Engels. Na een paar telefoontjes hadden we contact met de dichtstbijzijnde Volvo-garage en anderhalf uur later werden we opgepikt met een takelwagen. Zelf mochten we in de auto blijven zitten. Met een magnifiek uitzicht over het landschap reden we zo mee naar de dichtstbijzijnde garage. Wachtend op een nieuw onderdeel mochten we in de garagetuin tussen de appelbomen en de autowrakken overnachten. Daar zaten we dan idyllisch te dineren in de stromende regen in ons tentje, bij het licht van een zaklampje, met op het menu een blikje koude ravioli en een blikje spam. Later die vakantie brak één van de portiergrepen nog af en ging de deur zelfs van binnenuit maar moeilijk open, waarop mijn lief soms gemakshalve via het raam in de Volvo klom.

We waren net te vroeg in het jaar om het Noorderlicht te zien, maar de hele roadtrip was in één woord geweldig! Wat een fantastische auto. Toen we bijna thuis waren brak er nog een flink stuk van de uitlaat af, waardoor we rokend en brullend “in stijl” bij mijn schoonouders aankwamen, alwaar ik mijn lief afleverde. Wie zegt daar dat Volvo-rijders niet avontuurlijk zijn?

( Column #32 | Volvodrive Magazine | nr. 74 / 2023 )

Passie voor glans | Detailing

MARINUS BROUWER

Is gedreven lakspecialist, ondernemer en woordensmid. Met veel slagvaardigheid en woordspelingen uit hij op social media als autoriteit op zijn gebied zijn passie voor glans, tevens de naam van zijn onderneming. Als je hem niet in zijn werkplaats vindt, werkt hij op locatie bij de klant. Als “knight in shining armour”, mag je wel zeggen, want zijn lakherstellende behandeling redt autolevens. Zijn diepzwarte, soepel rijdende Volvo V70 R is een hoogglanzend visitekaartje en heeft een extreem hoge aaibaarheidsfactor, maar Brouwer hashtagt: “#eyesdontleavefingerprints”. Met andere woorden: “Alleen kijken, niet aankomen!” Hij schrijft op deze plek over Volvo, autoverzorging, passie voor glans, het leven en de rest.